miercuri, 26 iulie 2017

Furtuna a făcut „prăpăd” la Arad. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor, fără curent: 100 de vaci riscă să fie sacrificate

sută din cele 750 de vaci din Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor de la marginea Aradului riscă să fie sacrificate, pentru că sistemul electric de muls nu poate fi folosit, după ce alimentarea cu energie a fost oprită, vineri, în urma furtuniiDirectorul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad, Gheorghe Săplăcan, a declarat, vineri seara, corespondentului MEDIAFAX, că a sunat la toţi cei care ar putea interveni după ce vijelia a făcut „prăpăd”, însă deocamdată nu are niciun răspuns.

„Timp de 10 minute a fost ca o tornadă, care ne-a făcut prăpăd la staţiune. Acoperişurile, culturile, sediile, moara, absolut totul este praf, descoperit. Încercăm să dregem cumva. Avem 750 de bovine care trebuie încă mulse, dar la ora asta nu avem curent. Am sunat la 112, la Prefectură, îmi spune că dacă nu am morţi nu sunt urgenţa întâia. Am sunat preşedintele Academiei, pe domnul ministrul Tabără, să-l sune pe domnul ministru Daea, să informeze toate forurile. Am sunat pe domnul deputat Căprar, pe domnul deputat Todor (...) ca să pot informa ce s-a întâmplat şi ce a fost aici”, a declarat Săplăcan.

Acesta spune că nu poate estima pagubele în acest moment, „dar sunt de ordinul miliardelor”...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:24 iunie 2017

Niciun comentariu: