sâmbătă, 22 iulie 2017

Istoria unui cantec: Live Is Life


" Live Is Life " este o melodie înregistrată inițial în 1984 de către grupul austriac Opus . A fost numărul unu european în vara anului 1985; În America, single-ul a ajuns, de asemenea, în poziția de top în Canada și a fost in top 40 hit în SUA în 1986. A fost reluata de mulți artiști de-a lungul anilor.


Contextul și graficul de performanță

"Live Is Life" este cel de-al doilea single , lansat în 1985, și a obținut un succes imens, depășind topurile multor țări, inclusiv Austria (opt săptămâni), Germania, Franța (șapte săptămâni) și Suedia (patru săptămâni). În Franța, piesa este cel mai bine vândut single din toate timpurile, cu aproximativ 857.000 de unități vândute. [2]

Cântecul a fost creat în timpul unui concert în Oberwart , la 2 septembrie 1984, în timp ce grupul a sărbătorit cea de-a unsprezecea aniversare. Este înregistrată într-o versiune live cu audiența cântând de-a lungul versetelor. În versuri, piesa exprimă "atașamentul entuziast al grupului la scenă". Cântecul a fost realizat în timpul campaniei de caritate din 1985, "Austria für Afrika".

În 1994, cu ocazia Cupei Mondiale a FIFA din 1994 , Opus a lansat o altă versiune a "Live Is Life", care a transformat-o din nou în top zece în Austria . Cântecul a fost reînregistrat încă o dată de către grup în 2008, atât în ​​versiune solo, cât și cu Jerry.

Încălzirea lui Maradona

La 19 aprilie 1989, în timpul încălzirii de la München, înainte de revenirea semifinală a Cupei UEFA între FC Bayern München și SSC Napoli , Diego Maradona a făcut o demonstratie de tip "keepie uppie ", în timp ce piesa a fost auzită pe difuzoarele stadionului. Acest lucru a devenit clasic printre fanii fotbalului.

Unele confuzii persistă de cei care contestă faptul că a avut loc la München . Printre altele, Jürgen Klinsmann a susținut că sa întâmplat în timpul finalei de la Stuttgart :


La stadion au fost 70.000 de oameni, iar Maradona a mers pe teren. Suntem pe cealaltă parte a câmpului, încălzindu-ne ca și germanii: serios, concentrat. Se cântă muzică, cântecul "Live is Life" și pe ritmul melodiei Maradona a început să jongleze mingea. Așa că ne-am oprit încălzirea. Ce face tipul ăsta? Își jonglează de pe umeri. Și nu ne mai puteam încălzi, pentru că trebuia să-l urmărim pe tipul acesta

Sursa:Wikipedia
Niciun comentariu: