duminică, 30 iulie 2017

Simpozion de Artă Contemporană la Predeal, la care participă pictori din șase țări

StiripeSurse [28/07/2017

Simpozionul Internațional de Artă Contemporană intitulat "Culori la Cota 1107", care are menirea de a introduce Predealul pe lista obiectivelor turismului cultural, se desfășoară în perioada 28 iulie-7 august, informează într-un comunicat de presă al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Predeal, citat de Agerpres.

"Obiectivul principal aflat în vizorul echipei internaționale de pictori va fi Mănăstirea Sf. Nicolae din Predeal. Timp de 10 zile pictori din Italia, Bulgaria, Ucraina, România, Republica Moldova, Slovenia, vor explora trasee culturale din zonă și vor picta secvențe din peisajul orașului stațiune Predeal. În timpul simpozionului va avea loc și o conferință dedicată obiectivelor Patrimoniului Mondial UNESCO din Transilvania, cât și importanței promovării obiectivelor culturale de interes național sau regional. Evenimentul va avea și o zi dedicată exclusiv studierii picturii Mănăstirii Sf. Nicolae din Predeal și publicării unui material dedicat acest monument istoric", se arată în comunicat.
În timpul simpozionului, copiii din Predeal vor avea acces gratuit la un atelier deschis pe întreaga perioadă a evenimentului, în fiecare zi cursul fiind ținut de un pictor din cele șase țări participante.            
[cititi articolul complet în StiripeSurse]

Niciun comentariu: