luni, 7 august 2017

Rusia:minerul salvat povesteste evadarea dramatica din inundatia din mina de diamante MirRuptly TV

Publicat pe 6 aug. 2017
Alisher Mirzoev, unul dintre minerii salvați din diamantul Mir, din Mirni, din regiunea Sakha din Rusia, a dat duminică un interviu acordat spitalului despre încercarea sa.Mirzoev a descris desfășurarea evenimentelor, de la inundarea minelor până la salvarea lui din mina inundată, descriind-o ca fiind "întunecată, umedă și cețoasă". Mirzoev a reușit să meargă la arborele circular cu un picior rănit pentru a primi asistență.

SOT, Alisher Mirzoev, Minerul salvat (în limba rusă): "Totul a fost bine, schimbarea a început, brusc, lumina a dispărut, vântul cu ceață a început să sune și apoi m-am găsit în apă. Apa sarata Nu exista nimic de respirat. Cand cobora nivelul apei, mi-am dat seama ca sunt in viata Piciorul meu a fost prins de tevile deteriorate si de piesele metalice ale echipamentului Am trebuit sa-mi trag piciorul afara. Am făcut asta fără să-mi sparg vreun os.Singura speranță de mântuire a fost un telefon Toate telefoanele au fost deteriorate ... Apa, deși a început să curgă mai încet, a continuat să vină de sus, trebuia să mă ridic și să plec ... Nivelul apei murdare rece a fost până la pieptul meu Au fost diverse obstacole în calea mea ...a fost o mizerie de țevi, panouri de lemn, anvelope, gunoi Mersul cu un picior accidentat a fost cu siguranta dificil. Nu am avut altă alegere decât să rămân în viață, m-am apropiat de arborele circular, nivelul apei era scăzut acolo . Toată apa pătrundea în locul de unde mă plimbam, de vreme ce era un teren slab. .. Din fericire, am auzit telefonul. Asta înseamnă că telefonul funcționează. Am sunat pe dispecerul minelor. Toată lumea a fost bucuroasă să audă de la mine. Nu era nici o lumină, totuși, fiecare miner are propria sa lampă. A ajutat foarte mult când am mers până la axul cercului. Ar fi foarte greu să mergi fără o lampă, deoarece nu era lumină. Mina erara întunecată, umedă și cețoasă.

4 august 2017

Aproximativ 150 de mineri, salvaţi dintr-o mină de diamante din Rusia în urma unei inundaţii

Aproape 150 de mineri au fost evacuaţi dintr-o mină de diamante din Rusia în urma unei inundaţii, informează site-ul agenţiei Reuters.
Mina se numeşte Mir şi se află în estul Siberiei, aceasta este exploatată de compania Alrosa.
Evacuarea altor mineri este în curs, existând posibilitatea ca alte persoane să fie blocate în interior.
Până în prezent nu s-au raportat victime.
Aproximativ 20.000 de metri cubi de apă au inundat mina Mir din Yakutia.
”S-a stabilit că la adâncimea de 210 metri, staţia de pompare a fost inundată”, conform unei surse.
Sursa:Mediafax

Niciun comentariu: