luni, 23 aprilie 2018

23 apr. 2012 De pe blog:Liga Tineretului Rus a început acțiunea „Panglica Sf. Gheorghe 2012”Liga Tineretului Rus din Republica Moldova a dat start acțiunii „Panglica Sf. Gheorghe-2012”.
În mod tradițional, activiștii au ieșit la Arcul de Triumf și au împărțit panglica „Sfântul Gheorghe” trecătorilor.
Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Liga Tineretului Rus, scopul principal al acestei acțiuni este ca „noua generație să nu uite cine și cu ce preț a câștigat cel mai teribil război al secolului trecut și ai cui urmași sunt”.
În acest an activiștii susțin că vor împărți în toată țara circa 150 000 de panglici - simbol al victoriei asupra Germaniei naziste, iar pe 9 mai vor organiza un șir de evenimente dedicate Zilei Victoriei.
Campania de distribuire a panglicii negru-portocaliu a luat start în 2005, în Rusia și se desfășoară anual în perioada 24 aprilie -12 mai.
Ordinul Sfântul Gheorghe a fost instituit în timpul Rusiei Țariste, acesta fiind oferit împreună cu panglică ostașilor pentru merite în luptă.
Culorile portocaliu și negru simbolizează flacăra și fumul, adică moartea și învierea luptătorilor.
Ulterior, panglica a fost folosită și pentru medalia „Pentru victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial”.
Sursa:UNIMEDIA

Niciun comentariu: