sâmbătă, 14 aprilie 2018

25 aug.2013 De pe blog.Al-Qaeda voia să producă un atentat terorist care să „schimbe cursul istoriei”

Ambasada SUA la Yemen FOTO Reuters
 
 
Adevarul [23/08/2013]


Vineri, preşedintele Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi, a declarat că Reţeaua teroristă Al-Qaeda plănuia un atentat care să „schimbe cursul istoriei”. Informaţiile despre acest plan obţinute de serviciile secrete americane au condus, la începutul lunii, la închiderea a numeroase ambasade ale SUA în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
Potrivit AFP, şeful ramurii din Yemen a reţelei Al-Qaeda i-a promis un astfel de atentat liderului acestei reţele, Ayman al-Zawahiri, convorbirea telefonică dintre ei fiind interceptată de spionajul american. Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a informat pe omologul său yemenit despre discuţia dintre cei doi.
În convorbirea interceptată, şeful grupării Al-Qaeda din Peninsula Arabică (Aqpa), Nasser Al-Whaychi, ce are baza în Yemen, i-a spus lui Zawahiri că „va auzi ceva ce o să schimbe cursul istoriei”, a afirmat preşedintele Hadi la o întâlnire cu ofiţeri ai poliţiei yemenite.

El a mai precizat că, în urma interceptării respectivei discuţii, a fost dejucat un atentat de anvergură împotriva unui terminal de export de petrol din ţara sa.
La începutul lunii august, Departamentul american de Stat a emis un avertisment de călătorie, în care a precizat că există un risc sporit de atentate Al-Qaeda, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.            
[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: