joi, 26 aprilie 2018

26 iun.2017 Acum zece luni,de pe blog:Toast la 20 de ani de Harry Potter,cu reteta de bautura pentru vrajitor


VIDEO. Pentru a sărbători publicarea primului volum în 1997, nimic mai bun decât o parte din „tartă melasă“, însoțită de celebra bautura magica.

Exact acum douăzeci de ani, la 26 iunie 1997, J. K. Rowling a publicat primul volum al aventurilor expertului băiat cu ochelari după zeci de refuzuri al editorilor britanici. Micul editor Bloomsbury a avut nasul fin ca Harry Potter a schimbat peisajul literaturii pentru copii. Douăzeci de ani după, fenomenul literar s-a transformat in franciza ultra-profitabila de șapte romane, opt filme, un teatru, cinci spin-off-uri (viitor), două parcuri tematice (SUA și Japonia), un curs turism (Scoția) și un studio (în Londra), care atrage mii de vizitatori în fiecare an. Pe lângă multe variante de marketing (sau bunatatile gastronomice) pe care fanii le prețuiesc.

Pentru a sărbători această aniversare, ce e mai bine decât o "pottereasca" reteta delicioasa? Pentru acest nou episod al studioului TV, partenerul nostru, blog-ul runde de venituri, a atacat punctul culminant al gătitului britanic: tarta Melasă, sau tarta melasă în versiunea franceză.

 Nu este nevoie să faceti grimasă de dezgust, am gustat din acest desert,... și este foarte bun. În general, este mâncarea preferată de micul vrajitor. Crusta este de menționat pentru prima dată în volumul 1 În Piatra Filosofala, „O clipă mai târziu, a apărut deserturi. munti Inghetata de arome inimaginabile, plăcinte cu mere, melasă, Eclairs ciocolată, gogoși cu gem, un diplomat, căpșuni, gem și budinca de orez. In timp ce Harry folosea o parte din tartă de melasă, prietenii lui au început să vorbească despre familia lor. "

Omagiul gastronomiei engleze

Turta apoi se întoarce în toate volumele: Harry Potter si Pocalul de Foc, Ordinul Phoenix, T Half-Blood Prince și Talismanele Morții...citeste mai departe

Sursa:Le Point
Data:26 iunie 2017

Data:26 iunie 2017

Niciun comentariu: