vineri, 11 mai 2018

Astazi,11 mai in istorieAssociated Press              
Publicat pe 10 mai 2018

Repere ale acestei zile din istorie: acuzatiile au fost ridicate împotriva lui Daniel Ellsberg în cazul Pentagon Papers; Garry Kasparov pierde un meci de șah împotriva calculatorului IBM Deep Blue; compozitorul Irving Berlin se naste;  Starul muzicii reggae Bob Marley, moare. (11 mai)

De la Wikipedia
Daniel Ellsberg (născut la 7 aprilie 1931) este un activist american și fost analist militar al Statelor Unite care, în timp ce angajat de RAND Corporation, a provocat o controversă politică națională în 1971, când a lansat articolele Pentagon, un studiu Pentagon guvernamental în legătură cu războiul din Vietnam, in The New York Times și in alte ziare.

La 3 ianuarie 1973, Ellsberg a fost acuzat de Legea spionajului din 1917, împreună cu alte acuzații de furt și de conspirație, cu o pedeapsă maximă totală de 115 ani. Din cauza abaterii guvernamentale și a colectării ilegale de probe, precum și a apărării lui Leonard Boudin și a profesorului Charles Lawson din Harvard, Charles Judge William Matthew Byrne Jr. a respins toate acuzațiile împotriva lui Ellsberg în 11 mai 1973.


Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: