duminică, 27 mai 2018

Podul. Proiectul grandios al Rusiei de a lega Crimeea (RT Documentar)RT 
Publicat pe 27 mai 2018           

  Documentarul RT a urmarit proiectul de construcție a Podului Crimeei cu fostul campion mondial de box și acum adjunctul Dumei de Stat a Rusiei, Nikolay Valuev, care încearcă să devină constructor de poduri.

Filmul descoperă, de asemenea,comorile ascunse din regiune cu cântăreața originara din Kerch, c Alyona Sviridova, care povesteste despre Crimeea pentru care legătura dintre punți este vitală.
Cu podul la 35 de metri deasupra apei, structura gigantică se întinde pe 19 kilometri. Se preconizează că podul va transporta până la 40 000 de vehicule și 94 trenuri pe zi, odată ce va deveni pe deplin operațional în 2019.
Deși planurile de a traversa strâmtoarea cu un pod datează din secolul al XIX-lea, legătura a devenit o necesitate practică pentru peninsula, care are doar o graniță terestră cu Ucraina, după ce in Crimeea s-a votat copleșitor pentru a se reîntoarce în Rusia în 2014.
Nikolay Valuev își începe călătoria în lagărul de construcție din Peninsula Taman, unde se alătură bărbaților și femeilor care lucrează pe acest site. Pentru a obține experiența de primă mână, Nikolay încearcă diverse activități, de la sudarea unor mari tuburi metalice pentru viitoare fundatii, la turnarea betonului și de exploatare a unui ascensor care ridică constructorii pe arce.
Instalarea arcurilor de 6.000 de tone a marcat o piatră de hotar în construirea a ceea ce se spune a fi cel mai lung pod din Europa și unul dintre cele mai mari din Rusia.
Legătura va reduce în mod semnificativ timpul pe care trebuie să-l petreacă pe drum, așteptându-se la trecerea feribotului feribot, adesea tulburat de vreme rea. "Ne-a durat trei zile de așteptare în linie pentru a ajunge pe feribot din Crimeea și o săptămână pentru a ajunge pe feribot înapoi", spune Yulia, care conduce un camion de la stațiunea Evpatoria la Moscova.
Odată finalizat, podul va facilita, de asemenea, turiștilor să ajungă la Crimeea, o destinație turistică populară pentru ruși. Cu toate acestea, merită vizitate nu doar stațiunile din Marea Neagră.
De la obtinerea noroiosului in Lacul Chokrak, numit Marea Moarta Crimeana, pescuitul hamsiilor si cumpărăturile de la pietele din Kerch, Alyona arata cateva din atractiile Crimeei.
Alyona întâlnește un tătar din Crimeea, numit Reshat, care caută o mireasă. Cum vrea ca viitoarea sa soție să fie din Crimeea, Reshat face călătorii lungi, grele prin feribot către peninsulă, în căutarea dragostei.
"Nu conteaza vinurile, este podul care ne conecteaza", spune Irina sora ei.
Odată cu Podul Crimeei, care se deschide acum la traficul auto, aflați mai multe despre construirea conexiunii mult așteptate și obțineți o privire interioară asupra locurilor care trebuie să fie vizitate din Crimeea.

Niciun comentariu: