sâmbătă, 26 mai 2018

Priveste: Înregistrarea arestarii lui Sterling Brown /NYT NewsThe New York Times
Publicat pe 24 mai 2018
Înregistrarea de pe o cameră de corp a unui ofițer arată o confruntare între jucatorul N.B.A. jși poliția, care a folosit un pistol cu electrosocuri pe domnul Brown în timpul arestării din ianuarie.


Biografie
Sterling Brown, născut pe 10 februarie 1995, în Maywood, Illinois, este un jucător de baschet american. Joaca în poziția din spate.

La 26 ianuarie 2018, în timp ce se pregătește să se reîntoarcă în mașina pa într-o parcare pustie din Milwaukee, el este controlat de un ofițer de poliție.

 Fără a înțelege de ce și pentru nici un motiv aparent, Streling rămâne amabil și răspunde la întrebările polițistului. Cu toate acestea, acesta din urmă se înfurie și îl cere să se îndepărteze de vehicul și pretinde că a fost împins de jucătorul fapta care nu apare pe camera de supraveghere a ofițerului. Polițistul îi cheamă pe colegii săi în ajutor și toti cinci l-au trantit la pământ.

 Sterling Brown nu opune rezistența și totuși este agresat cu un pistol cu electrosocuri. În ciuda acestui fapt, jucătorul rămâne calm și anunță ofițerului de poliție că tocmai a arestat fără motiv un jucător al francizei NBA din Wisconsin și intenționeaza sa faca plângere.

Primarul orașului și șeful poliției decid să preia conducerea în fața protestelor media care publica videoclipul arestării.

La 23 mai, înainte de publicarea videoclipului, au cerut scuze jucatorului de 23 de ani.

Difuzarea videoclipurilor într-un context de inegalitate socială și rasială a servit numai la relansarea tensiunilor existente. Deși nu este reținută nicio vina împotriva Sterling Brown, aceasta din urmă va anunța că dorește să depună o plângere în numele drepturilor sale civile și numai pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta în viitor.

Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: