joi, 20 septembrie 2018

20 septembrie 2013 Acum cinci ani,pe blog:Comunicat de presă MIRCEA GEOANĂ: Voluntariatul și implicarea se educă

,,Generozitatea și solidaritatea fac diferența între o societate democratică și una șchioapă. O societate modernă se bazează pe trei piloni: stat, piață și societate și aici ne aflăm astăzi. Nicio societate modernă nu poate să devină una performantă, dacă rămâne în vechiul binom stat-piață, piață-stat; indiferent de mărimea Guvernului sau de forma de guvernământ, echilibrul între stat și piață să domine tipul de societate. Societățile moderne precum este cea americană sau multe din cele europene, devin performante atunci când binomul stat-piață este înlocuit de trinomul stat-piață-societate. Este importantă încurajarea celui de-al treilea pilon, care reprezintă încurajarea societății în bunul mers al societății. Despre asta este vorba azi, aici'', a declarat Mircea Geoană joi, 19 septembrie 2013, la o dezbatere privind legea voluntariatului în România, organizată la Palatul Parlamentului.

'Există din partea Senatului României o dezbatere de lege și un proiect de lege privind voluntariatul, care conține în proporție de 80% inițiativele propuse de colegii noștri deputați și cred că dincolo de Camera Deputaților, prezența mea aici, la acest eveniment este o recunoaștere că Senatul României și colegii mei indiferent de partid politic vor susține acest proiect', a mai declarat Mircea Geoană.

Mai mult, senatorul a propus ca voluntariatul să nu fie adresat exclusiv tinerei generații și a dat exemplul Crucii Roșii unde vin foarte mulți tineri voluntari, dar și foarte mulți pensionari, implicarea acestor oameni trebuie încurajată și valorificată...citeste mai departe

Sursa:Agerpres

Data:19 septembrie 2013

Niciun comentariu: