sâmbătă, 11 iunie 2011

Primaria Cluj a semnat un protocol de colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare

Vineri a avut loc semnarea memorandumului de cooperare între Primăria Cluj-Napoca şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, organism subsidiar din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, constituit de către statele membre ale acesteia.

Vezi VIDEO Semnare protocol de colaborare

Acest memorandum a fost semnat de către Yesim Oruc, reprezentant rezident PNUD pentru România şi de către primarul Sorin Apostu.
Atât Primăria Cluj-Napoca, cât şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au misiuni similare exprimându-şi dorinţa de a coopera în domenii de interes reciproc pentru a spori eficienţa eforturilor de dezvoltare depuse. De asemenea, cele două părţi şi-au propus să îmbunătăţească nivelul de incluziune socială în contextul procesului de planificare şi de implementare a dezvoltării urbane în marile oraşe din România.
Cluj-Napoca este primul oraş din România care colaborează cu acest organism subsidiar din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.
„Acest memorandum este un prim pas din cadrul acestei colaborări pe care ne angajăm astăzi să o realizăm cu comunitatea clujeană. Cluj-Napoca a demonstrat că are capacitatea de a implementa politici sociale de calitate. Începem o colaborare importantă aici, care va aduce beneficii importante pentru clujeni, iar acest lucru înseamnă mai multe responsabilităţi pentru dumneavoastră”, a subliniat Yesim Oruc, reprezentant rezident PNUD pentru România.
Cluj-Napoca este unul dintre cele mai dinamice oraşe din România, cu atuuri importante. Aici se află sediul principal din România al multor companii străine importante, care efectuează investiţii directe, iar nivelul economic al acestuia va creşte prin excelenţa în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor. Cluj-Napoca este şi un punct de confluenţă de o impresionantă diversitate etnică şi culturală, fiind şi un candidat pentru câştigarea statutului de Capitală Culturală Europeană.
„Suntem onoraţi să vă primim astăzi aici. Cunoaşteţi implicaţia noastră în viaţa socială a oraşului. Am câştigat programe sociale importante în ceea ce priveşte priveşte integrarea romilor şi suntem oraşul cu cele mai multe locuinţe sociale pe care le-am dat în folosinţă”, a precizat primarul Sorin Apostu.
Sambata, 11 Iunie 2011


Sursa: Cluj Online