sâmbătă, 23 iunie 2018

Remember 10 mai 1993 - Presa acum 25 de ani

DE LA O SĂPTĂMÂNĂ LA ALTA
SENZAŢIONAL: După ce s-a aflat incognito la Bucureşti...
CELEBRA ACTRIŢĂ AMERICANĂ JESSICA LANGE FACE CAMPANIE ÎMPOTRIVA ACORDĂRII CLAUZEI CĂTRE ROMÂNIA!
MOTIVUL: NU I S-A PERMIS SĂ ÎNFIEZE UN COPIL DINTR-UN ORFELINAT ROMÂNESC

AMBASADA ROMÂNIEI Şl FUNCŢIONARII El - MULT PREA PREOCUPAŢI CU PROBLEMELE POLITICII GLOBALE -NU OBSERVĂ "AMĂNUNTUL" Şl NU INFORMEAZĂ
NICI EXTERNELE, NICI GUVERNUL NICI PREŞEDINŢIA
O continuare nefericită şi păguboasă a "Scandalului înfierilor", declanşat chiar in timpul vizitei preşedintelui român la Washington.
UNDE A FOST JESSICA LANGE: ÎN ROMÂNIA SAU ÎN UNGARIA?
INCOGNITO-UL ABSOLUT AL VIZTEI RIDICĂ UNELE SEMNE DE ÎNTREBARE
Celebra actriţă americană JESSICA LANGE (cunoscută spectatorilor români din "King Kong" evadează" şi "Poştaşul sună întotdeauna de două ori") a susţinut miercuri, la Washington, o conferinţă de presă alături de senatorul Gordon, cel care a introdus amendamentul privind rezolvarea problemelor legate de înfieri ca o condiţie pentru reacordarea clauzei naţiunii celei mai favorizate, relatând despre piedicile care i s-au pus când a venit, în urmă cu câteva săptămâni, în ţara noastră, pentru a înfia un copil de la un orfelinat. Anterior, cu câteva zile înainte, în cadrul popularei emisiuni „Twenty-twenty" a celebrei Barbara Walters de pe canalul CBS, Jessica Lange făcuse aceleaşi dezvăluiri, insistând asupra faptului că deşi formalităţile legale fuseseră efectuate, la orfelinatul din Bucureşti a fost refuzată când a vrut să ia copilul.
Jessica Lange, deşi nu a fost niciodată căsătorită, are doi copii din legăturile pe care le-a avut cu balerinul Michail Barişnikov şi cu actorul Sam Sheppard, situaţie în care legile americane sunt extrem de riguroase atunci când este vorba despre înfieri.
Probabil că acesta este şi motivul pentru care actriţa a venit în România.
Faptul că o călătorie a unui star de talia sa nu poate fi trecut neobservat (nu am reuşit, până in prezent, să obţinem de nicăieri o confirmare a prezenţei sale în ţară) ne face să credem şi în posibilitatea unei confuzii — destul de frecventă la americani — între România şi Ungaria.
Este posibil ca actriţa să se fi deplasat în Ungaria, la Debreţin, unde există un spital cu copii handicapaţi de naţionalitate română, abandonaţi acolo de familiile lor şi a căror situaţie este în curs de rezolvare pe căi diplomatice — caz în care, în mod evident actriţa nu putea să ia cu sine vreun copil.
Rămâne absolut tulburătoare "discreţia" cu care ambasada noastră din Washington a tratat acest incident ale cărui consecinţe pot fi de o gravitate deosebită, dovedind încă o dată ceea ce am mai semnalat noi: "ruptura" majoră pe care "enclava" d-lui Aurel Dragoş Munteanu o înregistrează faţă de ţara şi guvernul care l-au trimis acolo, plătindu-i, mai ieri, şi un apartament "complet separat", în afara ambasadei.

CEREM PE ACEASTĂ CALE GUVERNULUI, MINISTERULUI DE EXTERNE, SA IA MĂSURI URGENTE PENTRU ELUCIDAREA CIRCUMSTANŢELOR ACESTUI CAZ SI PENTRU PREVENIREA CONSECINŢELOR SALE.

Sursa:AMOS NEWS
Niciun comentariu: