luni, 7 ianuarie 2019

4 ianuarie 2019 De pe blog:20 noiembrie 2018 De pe blog:20 noiembrie 2012 Acum sase ani,pe blog:Frica de umbreDe ce toate canalele media ne bombardează cu ştiri privind recordul de încasări pentru Skyfall (2012), în toate ţările unde este difuzat, 33 de ţări, cu excepţia României? În acest weekend, în Canada şi SUA, a depăşit 80 de milioane de dolari, iar în celelalte ţări 347 milioane la doar două săptămâni de la premieră! Filmul se află în toate topurile, iar eu l-am văzut la cinematograful „Patria” cu încă doi spectatori în sală. E o nouă dovadă că filmul american nu merge pe piaţa românească.
Aşa cum am arătat nu o dată, între români şi filmul american e o distanţă enormă, iar apropierea nu e posibilă dacă România nu se dezvoltă puternic pe toate planurile. Altfel, nivelul de receptare va rămâne ancorat de emisiunile TV, suburbane şi de prost-gust. Proasta audienţă pentru filmele americane difuzate pe marele ecran dovedeşte că românii nu sunt capabili să perceapă o altă realitate care nu e a lor şi să se simtă bine.
Iar Skyfall este o astfel de realitate. În primul rând, este o lecţie de profesionalism. El este numit şi Coordonata 007 fiindcă este vorba despre James Bond, noul James Bond fiind interpretat de actorul Daniel Craig, un star pe măsură, cu critici favorabile în cele mai exigente ziare. Alături de el, fac roluri memorabile Judi Dench, în M, şefa lui Bond de la Serviciile secrete britanice, şi Javier Bardem, în banditul Silva, rol de transformare foarte original. Mai joacă Ralph Fiennes, în Mallory, noul preşedinte al serviciului de securitate, iar peisajul este pigmentat cu două frumuseţi de invidiat, Naomie Haris, în Eve, şi Berenice Marlohe, în Severine. Un rol episodic, dar pregnant, îl are în final şi Albert Finney.
O asemenea distribuţie preţioasă se explică prin devizul enorm pe care l-a avut acest film, peste 200 milioane dolari. Suma se justifică datorită faptului că o mare parte din acţiune se petrece în Shanghai, care arată după modelul lui Times Square, cel mai luminat şi elegant loc de pe pământ. Iată suficiente argumente care îl plasează pe Skyfall în topul celor mai vizionate filme din lume. Se estimează ca recordul de încasări să depăşească un miliard de dolari!
Ideea majoră a filmului, cu o acţiune în spiritul spionajului englez, este că toate conflictele actuale nu mai au loc între ţări, ci între indivizi, care sunt necunoscuţi şi ei ameninţă siguranţa unor state şi chiar a fiecăruia dintre noi. Personajul M, foloseşte adesea cuvântul „shadow”, fiindcă, zice ea, totul se petrece în spatele nostru, din umbră, nu ştii cine atacă sau cum arată. Umbra este ceea ce planează asupra siguranţei oamenilor, cea care introduce şi întreţine starea de teamă. Oare nu ne este o permanentă frică de umbrele noastre?..Citeste tot articolul...

Data:19 noiembrie 2012
Sursa: Ziare.ro
VIDEO:Cum sa faci forme din umbre pe pereti
Încărcat de în data de 19.09.2011

Niciun comentariu: