luni, 7 ianuarie 2019

7 ianuarie 2014 Acum cinci ani,pe blog:Finanţare de 4,3 milioane euro pentru producţia unui tren electric. Cum arată trenul care va circula cu 200 km pe oră -FOTO

GarantiBank a acordat o finanţare de 4,3 milioane euro producătorului de locomotive Softronic Craiova, pentru realizarea unui tren electric.
Rama electrică, denumită Hyperion, poate fi construită în două variante de viteză maximă, de 160 km pe oră, respectiv 200 km pe oră, are podea joasă, două vagoane motoare şi două purtătoare, cu o capacitate de 180 de locuri pe scaune, potrivit unui comunicat al băncii.
Investiţia totală pentru producţia Hyperion a fost de peste 5 milioane euro.


În prezent, trenul este finalizat şi efectuează teste de viteză, urmând să fie lansat în februarie pentru uz comercial.
GarantiBank face parte din grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare. GarantiBank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi.
Softronic, deţinută de patru persoane fizice - Ionel Ghiţă (30% din capital), Ion Gârniţă (26%), Augustin Popescu (26%) şi Oana-Adriana Miulescu (16%) - a fost înfiinţată în 1991 la Craiova şi a încheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Sursa:MEDIAFAX
Data:6 ianuarie 2014

Niciun comentariu: