sâmbătă, 21 mai 2011

Actualitatea lui Boc: Sunt situatii cand un om castiga mai mult stand cu mana intinsa decat muncind pe branciPremierul Boc a declarat, luni, ca Guvernul va impune, prin Codul asistentei sociale, un plafon maximal pe care o persoana sau familie fara venit sa-l poata primi si a adaugat ca, in prezent, "o persoana poate castiga, stand cu mana intinsa, mai mult decat una care munceste pe branci opt ore".

Primul-ministru a precizat ca Guvernul are in vedere revizuirea legislatiei asistentei sociale, "in sensul de a incuraja munca". "Aici trebuie sa o spunem foarte clar si raspicat: prea multa legislatie de asistenta sociala din Romania incurajeaza nemunca in detrimentul muncii", a subliniat premierul.

El a explicat ca venitul minim garantat se va restrange "doar la persoane cu adevarat aflate in nevoie" si va fi platit "nu de primarie, ci de agentiile pentru prestatii sociale, pentru a nu mai un instrument de campanie electorala sau de mita electorala". In plus, toate celelalte prestatii sociale sunt rearanjate pentru a fi simtite acolo unde este nevoie, a continuat seful Guvernului.

"In momentul de fata, exista situatii din analizele pe care le-am facut, cand o persoana doar stand cu mana intinsa poate castiga mai mult decat un om care munceste pe branci opt ore, doar beneficind de diverse ajutoare sociale din diverse locuri, fara ca ele sa fie corelate.Data 6 septembrie 2010


Sursa Ziare.Com

http://www.ziare.com/emil-boc/premier/boc-sunt-situatii-cand-un-om-castiga-mai-mult-stand-cu-mana-intinsa-decat-muncind-pe-branci-1040120

VIDEO:Încărcat de în data de 03.02.2010
Premierul Boc in vizita la Retrasib

Niciun comentariu: