miercuri, 1 iunie 2011

Se aşterne gazonul pe Cluj Arena
Gazonul de pe Cluj Arena va avea o suprafaţă totală de 8.500 mp. Societatea Ecogarden a furnizat fâşiile de gazon din Germania, iar constructorii au început să le instaleze de ieri. În circa două săptămâni vor demara lucrările şi la pista de atletism. Tişe a precizat că a fost publicat anunţul de licitaţie ce vizează amenajarea zonelor exterioare. Licitaţia se va deschide în 14 iunie, lucrările vor dura maximum trei luni, urmând ca stadionul să devină funcţional din octombrie.

Liderul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a fost prezent ieri, pe şantierul Cluj Arena, pentru instalarea primei fâşii de gazon. "Acum putem spune că am scăpat de lucrările de structură şi că am ajuns la etapa de mobilare a stadionului. Instalarea suprafeţei de joc este un moment important în tot acest proiect", a explicat Tişe. El a dat asigurări că gazonul, de producţie germană, este de cea mai bună calitate şi că firma contractată de constructori se va asigura să întreţină această suprafaţă în cea mai bună stare. Reprezentanţii Ecogarden au afimat că grosimea unei fâşii de gazon măsoară 0,74 metri, o lungime de 15 metri şi o suprafaţă de peste 11 mp. "Gazonul furnizat de Ecogarden a fost produs în Germania. Lucrările de instalare vor dura 12 zile, după care vom începe lucrările şi la pista de atletism. Deocamdată, am început să lucrăm în zona peluzei I. Pregătim întregul teren şi începem şi la pistă", a declarat reprezentantul ACI, Ioan Aşchilean.

Vicepreşedintele CJ, Radu Bica, a informat că întreaga suprafaţă de gazon va măsura 8.500 mp. "Numai suprafaţa marcată, pentru joc, va avea circa 7.400 de metri pătraţi. Cu tot cu margini, suprafaţa gazonului ajunge la 8.500 metri pătraţi", a afirmat Bica. Între timp au fost montaţi suporţii pentru instalarea tabelelor de marcaje. "În curând vom avea şi tabelele instalate. Se lucrează intens şi la scaunele rabatabile, pe care sperăm să le avem instalate în două-trei săptămâni", a spus Radu Bica. Preşedintele Alin Tişe a mai dezvăluit că a fost publicat, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul privind atribuirea contractului pentru lucrările de amenajare a zonelor exterioare de la stadion. "Licitaţia se va deschide în 14 iunie. Dacă vom reuşi să semnăm contractul până în iulie, lucrările ar urma să se încheie în septembrie", a spus Tişe.

Conform caietului de sarcini, pentru aceste lucrări au fost prevăzute trei luni (includ alei de acces, pietonalele care vor face legătură cu parcul, dar şi cu sala polivalentă, iluminat, reţele de utilităţi ). "Plănuim ca în octombrie să putem inaugura oficial stadionul, cu meciuri de fotbal, dar şi cu un concert. Vom vedea pe cine vom aduce. Deocamdată suntem în negocieri. Depinde de latura financiară. Ideea e că din bugetul consiliului judeţean nu mai avem de unde să finanţăm un astfel de concert. Fie vom atrage sponsori, poate va contribui chiar constructorul la aducerea unei formaţii, poate vom negocia să plătim din vânzarea biletelor, vom vedea ce posibilităţi sunt", a conchis Alin Tişe.

Nume pentru Cluj Arena

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a afirmat că a trimis scrisori mai multor companii puternice din Cluj, precum Terapia, Banca Transilvania, Nokia, Ursus sau Emerson. "Dacă sunt dispuse să achite o parte din cheltuielile de întreţinere a stadionului, acest obiectiv ar putea să le poarte numele. Personal, mi-ar plăcea să rămână acest nume, reprezentativ pentru Cluj, însă dacă avem o ofertă tentantă de la o companie puternică, atunci o vom accepta", a spus Tişe. Pe de altă parte, acesta a precizat că, după ce stadionul va deveni funcţional, va fi înfiinţată o societate privată care să se ocupe de administrarea arenei, astfel încât consiliul judeţean să nu mai cheltuiască nici un ban pentru întreţinerea acestui obiectiv.
Sursa Ziua de Cluj 1.06.2011

Niciun comentariu: