miercuri, 21 august 2013

Nap Toader, în preproducţie cu Bypass

Cinemagia [20/08/2013]

Drama psihologică îi are pe Medeea Marinescu, Alexandru Potocean şi Gabriel Spahiu în rolurile principale
După ce a câştigat în 2011 finanţare de la CNC, Nap Toader (foto) se apucă în octombrie de cel de-al treilea lungmetraj al său, Bypass. Bazat pe un scenariu scris de Alid Ludu Dumbravă în colaborare cu Dan Sorin Stăiculescu, filmul prezintă evenimente ce au loc pe parcursul unei nopţi din viaţa unui echipaj de ambulanţă.
Medeea Marinescu, Alexandru Potocean şi Gabriel Spahiu interpretează cele trei personaje principale, doctoriţa de pe ambulanţă, asistentul şi şoferul. Ei sunt chemaţi chiar la începutul turei lor de noapte în casa unui bătrân, dar nu reuşesc să-l resusciteze după ce acesta suferă un infarct. Ceea ce pare a fi doar începutul unei ture dificile se transformă într-o experienţă ce le va schimba vieţile protagoniştilor: ei descoperă o saltea plină cu dolari în apartamentul bătrânului şi trebuie să decidă cum şi dacă vor profita de ocazie.

Subiectul ne atrage cu atât mai mult atenţie cu cât Nap Toader, contactat de Cinemagia şi întrebat despre tonul filmului, l-a asemănat cu cel al unui "Funny Games mai soft". Deja nerăbdarea noastră a crescut în ceea ce priveşte posibilităţile filmului şi ale evenimentelor ce acoperă, "cu happy-end!", 12 ore din viaţa protagoniştilor. După ce ne-a explicat că relaţiile dintre doctoriţă, asistent şi şofer sunt mai complexe decât par la prima vedere, Toader a devăluit că miza filmului este observarea "descompunerii prieteniei" dintre cei trei eroi şi "conflictualitatea emoţională" a relaţiei lor.

Nap Toader a petrecut două săptămâni cu un echipaj pe ambulanţă pentru a se familiariza cu limbajul, dar şi cu provocările activităţilor lor. Filmările vor începe la jumătatea lui octombrie şi vor continua, noapte de noapte, timp de trei săptămâni.
            
[cititi articolul complet în Cinemagia]