duminică, 1 septembrie 2019

SUA: Trump o numește pe Ilhan Omar „un dezastru pentru evrei”Ruptly

Publicat pe 20 aug. 2019
Abonați-vă la canalul nostru! rupt.ly/subscribe

Președintele SUA, Donald Trump, lăudă „AOC plus trei”, referindu-se la reprezentanții Alexandria Ocasio Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar și Rashida Tlaib, în ​​timp ce a vorbit cu presa alături de președintele român, Klaus Iohannis, la Washington DC.

Comentariile lui Trump au început atunci când a fost întrebat dacă Statele Unite ar trebui să înceteze ajutorul către Israel, la care a răspuns „Nu. Și ar trebui să vezi lucrurile oribile pe care Tlaib le-a spus despre Israel și„ AOC plus trei ”. Așa o numesc eu ... Adică, Omar este un dezastru pentru evrei. Nu-mi pot imagina, dacă are vreun alegator evreu în districtul ei, că ar putea să o voteze. "

Trump a continuat că nu are „nimic de-a face” cu decizia recentă a Israelului de a nu a le admite pe Tlaib și Omar în țara lor, dar că nu i-a blamat pentru asta.

„Dacă te uiți la itinerarul lor înainte să afle - aruncați o privire la itinerarul lor, totul va fi un tur de propagandă împotriva Israelului”, a adăugat el.

"Dar nu aș tăia ajutorul acordat Israelului. Și nici nu-mi vine să cred că avem această  conversație.Acum cinci ani, conceptul de a vorbi chiar despre asta - chiar și acum trei ani - a tăia ajutorul acordat Israelului pentru că doi oameni detesta Israelul și detesta evreii - nu pot să cred că avem această  conversație. Unde e Partidul Democrat? Unde s-au dus democratii ,cum isi apără acești doi oameni ai lor, ce critica Statul Israel? "

Trump a continuat să spună că „orice alegator de origine evreu care votează pentru un democrat, cred că arată fie o lipsă totală de cunoștințe, fie o mare neloialitate”.

Joi, Israelul a anunțat că-i va interzice lui Tlaib și colegei sale Ilhan Omar să intre în țară pentru o vizită la congres, datorită sprijinului acordat mișcării anti-israeliene de boicot, abandon și sancțiuni. Apoi, Israelul a acceptat să îi permită lui Tlaib să intre în țară din motive restrictive, dar parlamentara din Michigan a refuzat.