joi, 23 ianuarie 2020

Şerpii ar putea fi cauza focarului de infecţie din Wuhan. Ce au descoperit specialiştii despre noul coronavirus


Două specii de şerpi din China ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului recent descoperit, care a declanşat boala respiratorie mortală, răspândită deja în mai multe state, potrivit CNN.
Folosind probe de virus izolate de la pacienţi, oamenii de ştiinţă din China au determinat codul genetic al virusului şi au folosit microscopul pentru a-l fotografia, a relatat CNN. Patogenul responsabil de boala care a făcut deja victime însemnate este un nou tip de coronavirus. Acesta face parte din aceeaşi familie de viruşi ca binecunoscutul sindrom respirator acut sever (SARS-CoV) şi ca sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), care au ucis sute de oameni în ultimii 17 ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a numit noul coronavirus 2019-nCoV.
Cercetătorii au utilizat o analiză a codurilor proteice ale noului coronavirus, pe care au comparat-o cu diferite gazde animale, precum păsări, şerpi, marmote, arici, lilieci şi oameni. În mod surprinzător, au descoperit că acestea se aseamănă foarte mult cu codurile identificate la şerpi. Bungarus multicinctus, cunoscut şi sub numele de krait din Taiwan sau krait chinezesc, este un şarpe extrem de veninos, care trăieşte în centrul şi sudul Chinei şi în Asia de Sud-Est. 


...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:23 ianuarie 2020