vineri, 3 iunie 2011

Oaspeti importanti la Primaria Pitesti
Încărcat de în data de 02.06.2011
Primarul Tudor Pendiuc s-a intalnit cu ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucuresti.

Argeşul, posibilă piaţă pentru Africa de Sud


În cadrul vizitei oficiale, ambasadorul Africii de Sud, E.S. Pieter Andries Swanepoel, şi-a exprimat interesul pentru dezvoltarea unor relaţii economice între ţara sa şi judeţul nostru. Excelenţa Sa s-a întîlnit ieri, în urma solicitărilor directe adresate Primăriei Piteşti, Prefecturii Argeş şi Camerei de Comerţ şi Industrii Argeş, cu reprezentanţii instituţiilor respective, primind asigurări din partea acestora că propunerile de investiţii fac deja obiectul de studiu al oamenilor de afaceri argeşeni.
Industria constructoare de maşini, industria extractivă şi de prelucrare a cărbunelui, comerţul cu flori, producţia şi cercetarea în domeniile pomicol şi viticol, dar nu în ultimul rînd colaborarea în mediul universitar, în sensul că tineri din Republica Africa de Sud sînt interesaţi să studieze în România, la universităţile din Piteşti sînt principalele obiective pe care ambasadorul le-a adus în discuţiile cu oficialii locali. Întîlnirile au avut loc în trei locaţii succesive, prima desfăşurîndu-se la sediul Primăriei Piteşti. Aici, edilul şef Tudor Pendiuc a prezentat o radiografie a mediilor economic şi social ale municipiului pe care îl conduce şi ale judetului Argeş, insistînd asupra unor domenii care au fost identificate ca fiind de interes reciproc. De asemenea, primarul, în calitate şi de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a lansat invitaţia de a realiza parteneriate între comunităţi locale din cele două ţări.
Seminar pe teme economice, la Piteşti
Înainte de întîlnirea cu directorul Subansamble Auto, Gheorghe Badea, ambasadorul Africii de Sud în România a fost primit şi de prefectul de Argeş. În cadrul discuţiilor au fost reiterate punctele de interes privind investiţiile care s-ar putea realiza la Piteşti, dar şi căile de acces ale dezvoltatorilor locali în Africa de Sud. Potrivit lui Gheorghe Davidescu, în următoarele două luni va avea loc şi o întîlnire între reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Africa de Sud în România cu oameni de afaceri din Piteşti, în scopul stabilirii de contacte concrete şi demarării de colaborări. Pentru perioada următoare, prefectul i-a propus ambasadorului şi organizarea unei vizite în Africa de Sud, la care să participe mai mulţi investitori locali. La întîlnire, Excelenţa Sa Pieter Swanepoel, ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, a fost însoţit de doamna Michele Pietersen, secretar I politic al Ambasadei.
Sursa Curierul Zilei 3 iunie 2011