miercuri, 23 noiembrie 2011

Iulia Timosenko nu sufera de nicio boala grava - expertiza medicala


Iulia Timosenko nu sufera de nicio boala grava - este concluzia expertizei medicale la care a fost supusa, miercuri, intr-un centru medical din Kiev.

Fostul premier ucrainean s-a intors apoi in inchisoare, dupa ce medicii au stabilit ca nu sufera de nicio boala care sa-i puna viata in pericol, anunta Arab News.

Echipa de avocati ai lui Timosenko s-a aratat reticenta cu privire la natura procedurilor medicale si si-a manifestat neincrederea in rezultatele examinarilor.

Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, promisese, marti, ca liderul Opozitiei, fostul premier Iulia Timosenko, aflat in inchisoare, va primi tratament medical in Kiev in urmatoarele doua zile.
Ianukovici a facut aceasta declaratie dupa ce Avocatul Poporului din Ucraina a tras un semnal de alarma cu privire la starea sanatatii fostului premier, care ar fi atat de slabit incat nu se poate ridica din pat.

Sustinatorii fostului prim-ministru al Ucrainei spuneau ca Timosenko a ajuns in aceasta stare din cauza tratamentelor la care a fost supusa in timpul interogatoriilor.

Timosenko a fost arestata la 5 august si a fost condamnata, ulterior, la sapte ani in inchisoare, pentru fortarea incheierii unor acorduri dezavantajoase de livrare de gaze naturale din Rusia. Fostul premier sustine ca procesul este motivat politic.

Sursa: Ziare.Com
Data:23 noiembrie 2011