joi, 10 noiembrie 2011

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a primit mandat de arestare pentru 29 zilePrimarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi seară, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.
Apostu a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA. Ordonanţa de reţinerea a edilului expiră joi, la ora 20:50.
Surse judiciare au declarat, pentru NewsIn, că Sorin Apostu refuzat, miercuri, să facă declaraţii în timpul audierilor de la DNA Cluj.
Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.
Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.
Procurorii afirmă că, "pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie", între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.
În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care a fost reţinut pentru 24 de ore, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).
Mai multe detalii despre scandalul de la Cluj pe ziuadecj.ro

Sursa realitatea.net