joi, 31 ianuarie 2013

Cati mai multi sportivi profesionisti si amatori.Semimaratonul Brasovului,21 de kilometri pe drumul vechi al Poienii

 
În data de 6 aprilie 2013 va avea loc ediţia a doua a Semimaratonului Braşov Intersport. Mai exact, în Piaţa Unirii din Braşov, sunt aşteptaţi cât mai mulţi sportivi profesionişti şi amatori, din ţară dar şi din străinătate, care să se bucure de mişcarea în aer liber. Este vorba de cursa de 10 sau de 21 kilometri de alergare, în funcţie de traseul ales. Înscrierile se pot face online până pe 3 aprilie pe www.semimaraton.ro sau în dimineaţa concursului între orele 8.00 – 10.30.
Conform organizatorilor, „traseul de 21 km porneşte din inima Scheiului, mai exact din Piaţa Unirii. După circa 2,5 km de asfalt se va trece pe un drum forestier până la Pietrele lui Solomon. Va urma o urcare de dificultate medie, până la cariera din Poiana Braşov. De la punctul de răscruce numit „La Băncuţă” traseul va continua pe aceeaşi potecă, ajungând în Şaua Tâmpei şi va coborî pe drumul forestier până la bariera din Răcădău. Va urma ocolirea Tâmpei. Traseul se încheie apoi pe străduţele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către Piaţa Unirii”.
Traseul de cross de 10 km va porni, spun realizatorii evenimentului, simultan cu traseul de semimaraton din Piaţa Unirii, urmărind drumul comun prin Şchei urmând „să se despartă la prima intersecţie după Pietrele lui Solomon cotind la stânga şi urmărind drumul forestier”. După ce participanţii vor coborî pe lângă „Turnul de Apă”, se vor reîntâlni cu participanţii de la semimaraton la „Troiţă”. Traseul se va încheia tot în Piaţa Unirii.
Autor: Iulian Rinder, Buna Ziua BraşovData: 31 ian 2013