joi, 5 mai 2016

Stare de urgenţă într-o regiune din centrul Canadei din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie

Autorităţile din provincia Alberta, centru Canadei, au decretat stare de urgenţă pentru întreaga regiune, din cauza unui puternic incendiu de vegetaţie care a izbucnit duminică, obligând toţi cei 88.000 de locuitori ai oraşului Fort McMurray să plece, informează BBC.


Stare de urgenţă într-o regiune din centrul Canadei din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie (Imagine: Florin Buliga/ Mediafax Foto)
 
Oficialii canadieni au avertizat că incendiul se extinde rapid şi ar putea distruge cea mai mare parte din oraşul Fort McMurray, iar următoarele 24 de ore sunt cruciale.
Incendiul, care a izbucnit duminică, dar s-a extins rapid marţi în condiţii favorabile de vânt în provincia Alberta în care se află nisipuri petroliere, a distrus 1.600 de structuri, dintre care o şcoală nouă în Fort McMurray.
Este cea mai amplă operaţiune de evacuare din istoria provinciei Alberta. Companiile petroliere din zonă au fost forţate să-şi suspende activitatea. Până în prezent, nu au fost înregistrate victime...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:5 mai 2016


Alte subiecte despre Canada pe acest blog:
Melodii de weekend :Sean Paul - She Doesn't Mind [Official Music Video]
Data:30 martie 2016