miercuri, 9 martie 2016

Aeroportul international Zurich Kloten.Prezentare aeroport Aeroportul International Zurich Kloten este cel mai mare aeroport al Elvetiei, fiind si aeroportul companiei aeriene elvetiene Swiss International Air Lines. Datorita conexiunilor terestre foarte numeroase, aeroportul deserveste nu numai Zurich-ul si localitatile limitrofe ci aproape toata tara.
 
Aeroportul este localizat la 13 km nord de cel mai mare oras al Elvetiei. Interesant este faptul ca aeroportul este aflat in proprietatea unei companii listate la cea mai mare bursa din Zurich, numita Six Swiss Exchange si ca actionarii acestui aeroport sunt Cantonul Zurich, cu 33,33%, orasul Zurich, cu 5% iar restul actinunilor sunt detinute de diverse companii sau persoane, nimeni avand mai mult de 3%.
 
Controlul traficului aerian este asigurat de Skyguide, o alta companie cotata la bursa, care coordoneaza zilnic aproximativ 3200 de zboruri si care are anual un venit de aproximativ 365 milioane de franci elvetieni, sau altfel spus, castiga un milion de franci elvetieni pe zi. In analele istoriei acestei firme de control aerian exista o poveste tragica. In anul 2002, un Boeing 757 apartinand DHL s-a ciocnit in zbor cu avion rusesc, rezultand 71 de morti. Doi ani mai tarziu, operatorul turnului de control din acea noapte si-a gasit si el sfarsitul, fiind injunghiat de un cetatean rus care si-a pierdut sotia si si cei doi copii in tragicul accident din 2002...citeste mai departe

Sursa:navigator.ro

VIDEO:[HD] Republic of Tunisia Boeing 737 BBJ takeoff at Zurich Airport - 22/01/2016
VoarVideos HD
Publicat pe 7 feb. 2016