vineri, 4 martie 2016

Infantino, preşedintele FIFA: Fotbaliştii ar trebui să fie implicaţi mai mult în procesul de decizie

Gianni Infantino, noul preşedinte al FIFA, a declarat că fotbaliştii ar trebui să fie implicaţi mai mult în procesul de decizie de la nivelul forului mondial, informează Euronews.

Infantino, preşedintele FIFA: Fotbaliştii ar trebui să fie implicaţi mai mult în procesul de decizie
 
Elveţiano-italianul în vârstă de 45 de ani a moştenit sarcina de a reclădi numele FIFA, implicat în 2015 în cel mai grav caz de corupţie din istoria sa de 111 de ani. Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, şi Michel Platini, preşedinte al UEFA, au fost suspendaţi pentru câte opt ani din orice activitate de fotbal, pe 21 decembrie, de Comisia de Etică a FIFA. Comisia de Apel a FIFA a respins, miercuri, recursurile înaintate de Joseph Blatter şi Michel Platini, dar le-a redus sancţiunile iniţiale de câte 8 ani la 6 ani, potrivit AFP. Singura variantă rămasă pentru cei doi de a scăpa de suspendare este Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne.
Într-un interviu pentru site-ul FIFA, Infantino a spus: "Este important ca jucătorii să fie implicaţi, deoarece aceştia sunt stelele fotbalului, cel mai importanţi actori. Ei trebuie să fie implicaţi în procesul de luare a deciziilor. Trebuie să ascultăm jucătorii, trebuie să ascultăm ceea ce au de zis, graţie experienţei lor."...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:03.03.2016