marți, 8 martie 2016

Fotbal: FIFA - Venezueleanul Rafael Esquivel, extrădat în Statele Unite

Venezueleanul Rafael Esquivel, un fost înalt oficial al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), acuzat de corupție de către autoritățile americane, a fost extrădat luni din Elveția în Statele Unite, conform unui comunicat al Oficiului federal al justiției (OFJ) de la Berna, informează AFP.
         
98eaef68-9780-432a-95a5-da3be5093e68
Venezueleanul în vârstă de 69 de ani va fi prezentat, marți, unui judecător federal din Brooklyn, la New York.
Extrădarea sa a putut avea loc întrucât Rafael Esquivel și-a retras recursul împotriva unei decizii a Tribunalului penal federal elvețian (TPF).
Doi polițiști americani l-au preluat pe fostul președinte al Federației venezuelene de fotbal și vicepreședinte al Confederației sud-americane (CONMEBOL) la Zurich și l-au escortat la bordul unui avion cu destinația New York.
Oficiul federal al justiției a autorizat extrădarea sa în aceeași zi cu retragerea recursului său.

La finele lunii ianuarie, judecătorii Tribunalului penal federal din Bellinzona (cantonul Tessin) l-au audiat pe Rafael Esquivel, care solicita anularea deciziei OFJ de a-l extrăda spre Statele Unite.
Rafael Esquivel este bănuit că a acceptat mită mai multe milioane de dolari în cadrul atribuirii drepturilor de marketing de la Copa America.
Arestat la Zurich pe 27 mai 2015, alături de alți șase conducători ai FIFA, la cererea justiției americane, el s-a aflat în detenție în Elveția până luni. El riscă până la 20 de ani de închisoare în Statele Unite.

Sursa:Agerpres
Data:08.03.2016