joi, 31 decembrie 2015

Mărturii înfiorătoare ale unor români bântuiți de morți înviați. Ritualuri șocante de exorcizare (video)În România încă mai există oameni care se tem de moroi, strigoi şi alte plăsmuiri asemănătoare.


Într-un sat din inima Olteniei oamenii încă mai cred că sunt bântuiţi de moroi, un fel de strigoi mai răi, după cum spun ei. Mărturiile lor sunt demne de o scenă dintr-un film de groază, dacă numai ne gândim că în joc intră rudele moarte, dezgropate, lăsate fără inimi şi arse pentru că, spun sătenii, acestea s-ar fi transformat în moroi, bântuindu-le traiul şi alungându-le norocul de pe lumea cealaltă, pe lumea asta.

Multi dintre romani se simt cumva ofensati cand constata ca intreg mapamondul nu stie despre tara lor decat ca este salasul infricosatorului Dracula. In mod straniu insa, strainii par a avea dreptate, cel putin daca luam in cosniderare persistenta in contemporaneitate a credintei in strigoi si mai ales in verii lor mai rai, mai agresivi, moroii

România TV a realizat un reportaj (vezi video mai jos) despre credinţele aproape halucinante ale românilor Urmăriţi un reportaj în premieră despre credinţele aproape halucinante ale românilor de la sat.

In credinta satenilor din zona Olteniei, moroiul este un fel de strigoi care insa nu se sperie de cruce, fiind botezat si ingropat crestineste.
Spre deosebire de nevinovatele fantome din castelele medievale care se rezuma la a bantui in cearsafguri alebe si a zornai lanturi, moroiul isi inbolnaveste rudele aflate inca in viata, incercand sa le omoare.
 Remediul care nu da gres consta in dezgroparea mortului care, potrivit relatarilor este neputrezit si are sange in el, si scoaterea inimii. Atacatul de moroi se va vindeca indata ce va vedea sange si bucati din inima „mortului viu”. Desi par scenarii de filme de groaza, in unele sate din oltenia inca se mai practica asemenea ritualuri intunecate.

Satul Bulzesti din judetul Dolj, comuna natatal a marelui poet Marin Sorescu, mai este cunoscut si sub numele de satul cu moroi...citeste mai departe

Sursa:InfoALERT.ro
Data:30.12.2015

Niciun comentariu: