vineri, 18 decembrie 2015

"Omul cel mai detestat din Statele Unite" arestat de FBI


© Capture d'écran Twitter | Martin Shkreli a provocat o vie indignare pentru ca a facut sa sara pretul unui medicament cu 5000% peste noapte. FBI-ul l-a arestat pe Martin Shkreli în legătură cu un caz de fraudă. Acest investitor a fost numit "omul cel mai detestat" al Statelor Unite în septembrie a decis să aibă o creștere de 5000% a unui important medicament.

FBI a arestat, joi 17 decembrie ", omul cel mai detestat din Statele Unite." Martin Shkreli este acuzat de fraudă și deturnare de fonduri în momentul în care a fost șef al companiei farmaceutice Retrophin în 2014.
Dar nu este acesta singurul episod din viața acestui investitor specializat în sectorul farmaceutic, care ia adus o reputatie dintre cele mai proaste. Numele lui este asociat din august 2015 cu scandalul Daraprim .

Indignare generala.

Martin Shkreli a provocat proteste publice pentru că a decis, peste noapte, o creștere de peste 5000% a unui medicament considerat esențial de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru anumiti pacienti, inclusiv pacienți cu SIDA.

Prețul medicamentului Daraprim nu s-a schimbat prea mult în Statele Unite de la intrarea sa pe piata în 1953. Dar, după preluarea drepturile de distribuție pentru 55 de milioane de $, Turing Pharmaceuticals, compania fondată de Martin Shkreli, a anunțat în luna septembrie că tableta tariful Daraprim ar crește de la $ 13.50 la $ 750 de $

Această creștere bruscă a prețurilor a fost denunțata în special de către cei doi candidați principali pentru nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din SUA, Hilary Clinton și Bernie Sanders. Omul de afaceri și candidat pentru nominalizarea partidului Republican Donald Trump a criticat de asemenea politica de prețuri practicată de Turing Pharmaceuticals...citeste mai departe

Sursa:France24
Data:17 12 2015


Niciun comentariu: