vineri, 25 ianuarie 2019

6 dec.2018 De pe blog:6 decembrie 2010 Acum opt ani,pe blog:Un an de la alegerile prezidentiale

Pe 6 decembrie 2010,la un an de la alegerile prezidentiale domnul Mircea Geoana a considerat ca este interesant sa comenteze pe blogul domniei sale aspecte mai putin cunoscute despre campania de atunci.
Ce raspuns sa dea daca va fi intrebat ce a cautat la Sorin Ovidiu Vantu,stia Traian Basescu de setul de intrebari care urmau sa se puna la confruntarea finala,si vorba lui Caragiale, cate si mai cate si altele si mai si!...
Pe 6 decembrie 2010 domnul Traian Basescu a considerat ca nu este necesar sa comenteze aspecte din campania prezidentiala de atunci.
Domnul Mircea Geoana, in schimb, nu a remarcat un detaliu aproape insignifiant,din 6 decembrie 2009.
Imediat dupa inchiderea sectiilor de votare, cand exit-polurile il dadeau castigator sigur pe Mircea Geoana, si cand incepuse fiesta in mas-media,in toate articolele din ziare,era trecuta,mai la urma, asa ca o parere exotica parerea lui Ion Iliescu, care, in acele momente parea rupt de realitate si spunea unul si acelasi lucru: " Asteptati terminarea numararii voturilor!"
Marele actor, desi nu participase la alegerile prezidentiale ,in data de 6 si 7 decembrie 2009 a fost Ion Iliescu!


PS. Cu cateva luni inainte de alegerile prezidentiale,Traian Basescu inca nu era hotarat daca sa mai participe la alegerile prezidentiale, a spus, intr-un interviu televizat, despre Romania, ca este o tara muribunda. Toata mas-media s-a repezit sa intoarca pe toate fetele ce a vrut sa spuna presedintele.
Am cautat si eu citatul respectiv si am ramas un pic dezamagit.Era spus intr-o situatie contextuala si atat!
Dupa castigarea celui de al doile mandat daca Traian Basescu ar fi spus, in sens pozitiv:" Refuz sa fiu presedintele unuei tari muribunde" cred ca putea fi singurul citat memorabil care ar fi meritat sa ramana posteritatii sub numele sau.

Niciun comentariu: