duminică, 13 ianuarie 2019

Un adevărat "urs soldat" erou al doilea război mondial,subiect al unui desen animat

Fostul soldat Wojciech Narebski, în vârstă de 93 de ani, în fața unei statui care onorează ursul Wojtek cu care a "slujit" în timpul celui de-al doilea război mondial, 14 noiembrie 2018 AFP
 
 
 
Varșovia (AFP)

În timpul celui de-al doilea război mondial, Wojciech Narebski și alți soldați ai celei de-a 22-a Companiile Artileriei Poloneze trebuiau să transporte cazuri de muniție grele. Din fericire, unul dintre ei era foarte puternic, caporalul Wojtek ... care era de fapt un urs brun din Siria.

"Când a văzut că ne străduim să ridicăm cutiile, el voia să ne ajute ... Ne-a apropiat de noi, a luat o cutie și a dus-o la camion", spune AFP M Narebski, în vârstă de 93 de ani.

„Desigur, el a primit răsplata lui. Miere, marmeladă. Tratează sale preferate“, a adăugat veteran care a petrecut doi ani și jumătate cu plantigrad fel, care pentru el era „ca un frate“.

Ursul Wojtek îi plăcea, de asemenea, să bea bere și să fumeze (sau mai degrabă să mănânce) țigări, să ia dușuri, să-și îmbrățișeze stăpânul noaptea și să lupte amiabil împotriva altor soldați. Când adversarul său a pierdut, a venit să-și lingă fața pentru a cere iertare...citeste mai departe

Sursa:France24.com
Data:13 noiembrie 2019

Niciun comentariu: