duminică, 17 iunie 2018

17 iunie 1933 Acum 85 de ani,Masacrul din Kansas City

Scena din fața depozitului feroviar Kansas City momente după atac.
 
 


06/19/08

Partea 6 a seriilor noastre de istorie care comemorează aniversarea a 100 de ani a FBI-ului în 2008.

Soarele a rasarit la 17 iunie 1933-75 de ani în urmă marți - la fel ca orice altă zi de vară în inima Americii. Dar în afara unei gări masive din Kansas City, Missouri, o mare tragedie era pe punctul de a se desfășura.

La scurt timp după ora 7 am izbucnit o explozie bruscă de focuri de arme în fața intrării de est a gării Union. Obiectivul său a fost o trupă de politisti care tocmai au încărcat criminalul bancar, Frank "Jelly" Nash, într-un Chevrolet cu două uși, pregătindu-l să se întoarcă la închisoarea Leavenworth din apropiere.

În câteva secunde, doi ofițeri de poliție din Kansas City, un șef al poliției din Oklahoma pe nume Otto Reed și agentul special al Biroului Ray Caffrey fuseseră uciși - împreună cu Nash însuși. Alți doi agenți din mașină au supraviețuit scăpând înainte și pretinzând că sunt morți. Agentul special de la Kansas City, regele Vetterli, care stătea aproape de partea din față a mașinii, a scăpat în mod miraculos doar cu o rană . Un ofițer care a răspuns din interiorul stației a concediat ucigașii care au scăpat, dar au scăpat.

Această măcelărie a fost numită "Masacrul din orașul Kansas" și sa transformat într-una dintre cele mai importante investigații ale Biroului timpuriu, ceea ce a condus la o pedeapsă masivă pentru vinovați și, în cele din urmă, a ajutat agenția să obțină noi puteri de aplicare a legii.Sursa:FBI-FBI 100-Kansas City

Niciun comentariu: